lisajosefinas

Den som väntar på någonting gott..

Publicerad 2012-08-31 19:55:58 i Lchf mat

Väntar alldeles fööööör länge! Snart är maten kvar! Titta sicka härliga råvaror! Kan knappt bärga mig. Nu har s fått sålt bilen, det gick rätt fort ändå! så imorgon blir det Göteborg för att hitta ny med svärmor och svärfar2 :)

Zucchini-och aubergine gratäng

Publicerad 2012-08-30 22:36:19 i Lchf mat

Gööör god måltid om jag ska skryta! Köp Katrins bok och testa själv ;) idag har det vart lektion och lunch med mina flickor, även en kaffe med min bäste Fia efter skolan. Har vart full rulle idag, Simon la ut din bil till försäljning också så det har vart håll igång i telefonen och folk som har tittat och provkört, imorgon blir det mer så nu hoppas vi att den blir såld så han kan fått köpt en ny på lördag! Just nu sitter jag med grammatiken i svenskan, jag känner mig för gammal för detta, sköt gymnasiet gott folk!! Så slipper ni slänga bort tid på att plugga upp ;)

Lchf kotlett

Publicerad 2012-08-28 19:06:41 i Lchf mat

Smarrig fläskkotlett till middag som gräddas med sås i ugn. Till det kokt blomkål och sallad. Sätt ugnen på 175 och lägg 4 st kotletterna i en form. Blanda ihop 2dl crème fraîche, 3dl grädde, 3msk soya, 2 samba oelek, salt & peppar. Grädda i ugnen i 1,5 timme.

Hemsk morgon

Publicerad 2012-08-28 11:31:26 i Allmänt

Vakna halv nio och börja lektionen halv nio. Först övervägde jag att skita i det men sen tid jag mig i kragen och stressa på mig så jag inte skulle missa för mycket. Va där en kvart senare, salen är tom och inga var utanför. Ingen i receptionen visste nåt så det var bara att åka uppåt igen då det va flyttat till en annan sal, massa flängande och sen. Nu äntligen sitter jag hemma igen och har fått i mig frukost och morgonkaffet. Det har aldrig vart godare! Tar det lugnt till sex and the city, start från säsong 1 och ska sen ta tag i lite uppgifter!

Mysig start

Publicerad 2012-08-27 20:46:00 i Allmänt

Efter att ha vart på stan en sväng med Eva och Egzona och ett hej hos sjuklingen Fia så blev det en båttur ut på mjörn med Malin, Markus, Sandra, Gustav och Simon. Vi stanna på en ö och fika och tjata i solen (& blåsten) jätte mysigt! Sånt man borde göra oftare, nu ska jag värma mig under en filt och invänta "ensam mamma" :)

Vill inte

Publicerad 2012-08-27 09:25:30 i Allmänt

Luften är iskall och jag fryser och är jätte trött, borde upp och hoppa för att starta dagen, träna osv men här ligger jag :) där det är varmt och gott!

Straffet

Publicerad 2012-08-26 12:48:00 i Allmänt

Ligger hos svärmor och kollar slutet på filmen jag och s började se igår natt. Känner mig lite yr igen och smått ont i huvudet inte om det är det man får ta när mm rubbar lchf dieten eller om det bara är trötthet, s börjar bli sjuk så han va uppe en del i natt så sömnen har inte vart den bästa.

Kräftskiva

Publicerad 2012-08-26 10:26:38 i Allmänt

Gör trevligt på kräftisen igår, kände mig lite yr hela dan så något vin blev det inte för mig, men fuska med vitt bröd, godis och en liten mun av kladdkaka :/ men det är bara att köra på idag igen. Vi kom fram till att det inte blir någon alkohol nästa helg eftersom s drack öl osv igår och att vi fuska med maten.

Kvällsliv

Publicerad 2012-08-25 11:42:38 i Allmänt

Igår var vi som sagt på Amvrosia och åt alla tjejerna, supermysigt! Duktig som jag va bytte jag ut potatisen mot sallad (dom visste inte vad rotfrukter va) ett glas vin synda jag med och en öl på åkanten. Vid tolv gick jag hemåt medan de andra drog vidare till ett annat ställe, vill man nå något mål så får man offra sig lite och gå miste om lite tillfällen, men vill man något så. Sen är det ju kräftskiva idag också så då lär det bli något glas bin också och säkerligen slinka ner något mer onyttigt som rubbar lchf-reglerna. Man får lägga upp det lite. Mådde lite dåligt över att ha tagit en öl men snart blir det tennis så hoppas det tar bort gårdagens synder ;) hade i alla fall en super go kväll!

Härliga Fredag

Publicerad 2012-08-24 17:08:16 i Allmänt

Min söta lillebror kom förbi på sin håltimma idag, han fick till och med en nyckel så han kan komma hit och hänga på håltimmarna än att sitta i skolan och glo. Minns själv hur irriterande det var på gymnasiet när det var ett stort gap mellan lektionerna.
 
Tog mig till gymmet sen också och körde träningsprogrammet, kan ju säga att jag e lagom öm i kroppen nu, kan knappt gå eller lyfta för tungt med armarna men skönt att det känns. Äntligen! Lägger upp schemat så fort jag kan. För nu ska jag fixa mig för att sen bege mig till Amvrosia och möta upp mina fina flickor (en grekis restaurange här i Alingsås) vi ska fira Egzona och Sofia lite smått så är det ju mysigt att bara lyxka till det och umgås. Hoppas dom har bra lchfmat där också, får lösa det på något sätt. Ska också fuska med ett glas vitt men mer får det inte bli.
 
Måste vara pigg till tennisen imorgon & sen vankas kräfsskiva hos svärmor. En bra helg! :)

Äntligen

Publicerad 2012-08-24 14:05:13 i Skönhet/Shopping

Fick jag shoppat lite, ska egentligen spara så mycket som möjligt men behövde verkligen något nytt så då blev det en vinröd tröja jag länge velat ha och armband, även ett par svara byxor på Ginatricot eftersom jag är beroende av de, dom e slim hela vägen vilket är ett måste, jätte sköna också. Köpte man byxor där denna vecka fick man även tre stämplar och en present, så IFK fick jag gratis örhängen också :)

utmattad

Publicerad 2012-08-23 18:28:30 i Allmänt

Jag ska ge er en liten rättelse på träningsschemat när jag hinner, men just nu är jag jätte trött. Dagen har bestått av Sofia och sen Ledarskap och Organisations lektion, jag är redan avskräckt i hur detta ska gå. Den e jätte intressnat och rolig kursen och man känner igen sig mycket men det är också mycket att kunna till prov osv, känner att jag inte har samma plugg-gnista som förra terminen, nu känns det jobbigt att behöva göra massa uppgifter igen. Vill bara ha allt klart så jag kan börja jobba med det jag vill! Men det är några år kvar.
 
Funderar på att dra till gymmet men vill inte ta ut mig helt, värker lite i armarna idag och vill kunna göra övningarna imorgon så idag blir det vila eller en promenad, som sagt är jag slut i huvudet. Vill bara slöa, nu slog det mig "varför gör jag inte det då?!" Det är ju inte hela världen!

Dagens gym

Publicerad 2012-08-22 22:58:15 i Träning

Sofia visa mig lite övningar idag som förbränner bra och känns vill jag liva, tänkte berätta lite vad vi gjorde om ni vill göra det själva :)

-rodd 10min
-triceps med medicinboll 15x3
-armhävningar 15x3
-triceps 15x3
-en till armövning som jag inte kom ihåg va den träna 15x3
-armar och axlar 15
-crosstrainern 2min 35motstånd
-armar och axlar 15
-crosstrainern 2min 35motstånd
-armar och axlar 15
-crosstrainern 2min 35motstånd

I schemat ska man egentligen köra knäböj och plankan ockdå som vi inte gjorde idag som jag tänkte testa imorgon. Imon kör jag på morgonträning. Tror att fias program kommer funka bra, mådde till och med illa när vi var klara (kan ju vart för jag åt så tätt inpå) längtar tills att köra igen i alla fall!

Lchf fröknäcke

Publicerad 2012-08-22 20:23:00 i Matrecept

FRÖKNÄCKE (LCHF)
1 plåt

1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
0,5 dl hela linfrön
2 msk pofiber
1 msk fiberhusk
0,5 tsk havssalt
0,5 dl (50 g) kokosfett utan smak (eller osaltat smör)
2,5 dl kokoande vatten
Lie flingsalt att strö över

Gör så här:
1.Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

2.Smält kokosfettet i en kastrull och häll på vattnet och låt det koka upp.

3.Häll vätskan över torrvarorna och blanda ordentligt. Låt smeten svälla i ca 10 minuter.

4.Häll ut smeten på ett bakplåtspapper och sprid ut till en kaka på ca 30x33 cm. Toppa med lite flingsalt.

5.Grädda i 20 minuter i 150 grader, ta sedan ut och skär i bitar. Ställ in igen ytterligare 10-20 minuter tills knäcket börjar få lite färg.

6.Sänk temperaturen på ugnen till 50-75 grader och låt knäcket stå tills det torkat helt. Låt ugnsluckan vara lite öppen.

Mot sportlife

Publicerad 2012-08-22 17:32:24 i Träning

Nu ska Fia köra slut mig med sitt monster pass som hon fick av en personlig tränare för en gång :) ska bli spännande och se om jag kan gå sen :)

Ännu mer tips

Publicerad 2012-08-22 16:25:52 i Lchf mat

Det blir väldigt mycket tjat om lchf här har jag märkt och bara massa mat, men detta är en del av mitt liv nu så hoppas ni anda lchf tokiga hittar hit. Idag börser blomkålsmos och korvstriganoff, valde en falukorv utan så mycket tillsatser. Potatismjöl får man räkna med men denna hade bl.a. Inte socker osv i vilket är bra. Blomkålen fick koka tills den mjukna så mixa jag det med smör, salt och grädde. Korvstroganoffen innehåller falukorv, en gullök, grädde, tomatpure samt salt och peppar. Gööör gott ;)

Klassisk lchf frukost

Publicerad 2012-08-22 10:44:18 i Lchf mat

Idag slängde jag ihop en omelett och bacon till frukost. Ska se om detta mättar mer än se tidigare frukostarna. Enligt s håller han sig till lunch så hoppas det ska vara bättre :) om s ska ut på hejdå middag med vännerna får det bli gymmet istället för tennis. Nu har bena fått vila så jag e redo för crosstrainern :)

Alla medel är tillåtna!

Publicerad 2012-08-21 20:50:36 i Lchf mat

Blev samma måltid idag som igår, för att den va så gooo (och jag var trött) ingen träning heller pga av smalbena, blev en dag vila så kör vi tennis imorgon. Simon har spelat match så han har vart duktig! Gav oss lite pepp på kylskåpet. Vad man får äta och inte äta och hur vi såg ut när vi träffades och var smala och fina. Uttrycket "känd å smal" är från hipp hipp, vi har skrattat åt det många gånger så det passa ju bra nu att använda det som bantningspepp samtidigt som det är lite skoj i det ;)

Paradise, here we come

Publicerad 2012-08-21 15:06:29 i Allmänt

Nu är det bestämt och klart! Äntligen någonting att se fram emot i vinterkylan! I januari åker vi (Eva, Peter, Annie, Louise, Musse & Simon) till Hilton Sharks Bay Resort i Sharm El Sheik som ligger i Egypten. Eva & Peter kom med idén att åka dit för att fira Evas(svärmors) födelsedag. Snälla som dom är betalar dom en summa för varje för att detta ska gå igenom, kan inte vara mer tacksam och det ska bli så kul! Värme & sol och gott umgänge! Längatr ihjäl mig! Ja ni ser själva hur fint det är!
 
 
 
 
 
 
 
 

Sagaform

Publicerad 2012-08-20 22:09:18 i Inredning

Tänkte att jag va tvungen att visa min fina sagaform serie. Älskar den!! Finns på Cervera.

Lchf Kycklinggryta

Publicerad 2012-08-20 19:57:55 i Lchf mat

Idag blev det Kycklinggryta med curry, paprika serverat med bolmkålsris. Det är bara att bryna kycklingen med löken, hälla i 2dl grädde och vatten samt lägga i en hönsbuljong. Efter att det har puttrat i 10min lägger du i en skivad röd paprika och två matskedar curry och låter det va i 5min till. Blomkålen river du och kokar sen upp i 15min. Göör gott!

Dagens löpning

Publicerad 2012-08-20 17:22:08 i Allmänt

Rastlösheten tog över och jag gav mig ut på löparspåret igen efter en sommars vila. Skulle även ta svängen om Eva som låg hemma i migrän. Jätte skönt att vara igång igen faktsikt men mina ben sviker mig. Ömmar längst hela smalbenen och efter att ha träffat på Malin & Markus halvvägs så strålar det ut värk i hela foten så jag nästan får halta mig fram. Blir så förbannad när man är så taggad! Lite träning fick jag i alla fall och efter lite vila hemma hos Eva så känns foten lite bättre. Ska kolla på nya löparskor och se om det é dom som spökar. För jag ska banemej träna! Nu ska jag se över vad jag ska koka ihop för go lchf middag :)
 

Lchf mellis

Publicerad 2012-08-20 12:05:00 i Matrecept

Kör på ostrullar med salami ( har läst nu att det är svårt att hitta salami utan massa onödiga tillsatser, har tyvärr slängt förpackningen till den jag har så vet inte om denna är ok, men det får duga för idag så får man väll hitta någon annan sen) har även ett kokt ägg med majonäs till!

Utslagen

Publicerad 2012-08-19 22:43:15 i Allmänt

Herregud va jag e trött, värk i hela kroppen dessutom! Efter städningen va det direkt till affären, sen spisen och ja nu ligger jag äntligen i soffan! Känner hur det ömmar överallt. Har vart igång sen tio imorse till nio, jösses! Ska bli skönt att ta igen sig lite men imorgon börjar träningen, har redan köpt lchf frukost så vi är redo, vad det blir visar jag imorgon. Klocka också hem Katrins bok nu så får se hur den e, har hört gott om den. Om det blir tennis, löptur eller gymmet imorgon återgår att se :)

Söndagsmotion

Publicerad 2012-08-19 17:30:42 i Allmänt

Upp vid nio för att sen spela tennis med Fia och Jerry, var riktigt roligt! Rolig och bra motion, vem vill inte ha kul når man tränar då man även inte tänker på att man tränar :) sen har jag och s bara vart hemma och storstädat, är ännu inte klar och har hållet på sen ett ca. Det är torka ur alla skår och torka dörrar samt lister ja ni vet det tar tid. Är helt slut men fortsätta måste jag annars blir inget gjort. Imorgon börjar lchf dieten och träningen på allvar så ska kolla upp olika frukostar så S har lite att välja på :) kan tänka mig att han kan tröttna rätt så lätt.

Förresten, STORT grattis till Ninna & Patrik som fick en liten flicka idag! Så söt :)

En boll och några män

Publicerad 2012-08-19 01:21:11 i Allmänt

Idag blev det fotboll, holmalund mötte aif, David skötte sig bra på plan och holmalund vann med 4-1. Nu kom vi nyss hem från Sofia och Jerry. Det blev middag, spel och filmkväll. Riktigt mysig dag! :)

Uppladdning

Publicerad 2012-08-17 15:36:46 i Allmänt

Dags att ladda upp me lite mer mat i magen. Har börjat lite smått med LCHF idag, vilket kommer skita sig lite senare idag med akoholintaget, men lika bra att börja tänka rätt med maten. Förut blev det lchf tonfiskröra med grönsaker och nu blir det kyckling och kokt brysselkol. Ska hålla mig till mindre portioner också och öta oftare så det blir enm ordning på det med. Perfekt nu när tiderna blir så bra med skolan. Frukost innan, mellis direkt hemma, sen lunch och sen middag, faller in fint i dagarna. Delar även med mig av denna underbara låt med John Mayer, Waiting on the world to change. Tröttnar ALDRIG på den, alltid lika bra hur mycket man än spelar den. Det är han, Westlife, Håkan Hellström och James Morrison som går i mian högtalare medan jag lagar mat. Sjunger för full hals och allt känns så lätt. Kan till och med diska lite extra och städa i köket för att bara få va där och pyssla och sjunga med go musik! Sjöng en hel del när jag va liten på skolans konsert, tog sånglektioner och brann verkligen för det. Kan sakna musiken en del och tycjer det är synd att jag sluta. Men nu blir det bara hemmasång eller på fyllan, då det inte altid låter som änglasång direkt ;)
 

Ikväll blir det att kolla på killarnas match, det börjar gå bra för dom! Sen blir dte några glas med Malin & Markus. Sol, gott umgänge och go dricka kan ju inte bli bättre :) 
 
 

Just nu

Publicerad 2012-08-17 12:36:57 i Allmänt

Har jag slängt på mig förra årets klänning, som var mammas tunika från början som hon inte ville ha, jag tog bort ärmarna och gjorde det till en tubklänning eftersom den ändå var för stor. sydde en kant längst upp, satte i ett snöree så man kan knyta så den stannar vid bysten och sen tog ett gammalt vitt band till midjan, Den är sjukt snygg och färgglad och jag fattar inte varföpr jag inte haft den denna sommaren! Men nu får jag ju chansen innan värmen är helt borta!
 
Första lektionen idag gick bra, mest information så det hände inte så mycket. Bra sätt att bryta isen på var när läran sa att vi skulle presentera oss och måla av varann, (vi var inte så många, 6st) så skulle amn välja ut den man mest tyckte va lik, fin eller roligast och visa upp och sen "hej mitt namn är lisa jag gillar . . . " Ja ni fattar. JKul start faktiskt.
 
Nu när det redan är ledighet för mig efter två timmars alvarlighet så ska jag och min S till Malin och Markus för lite kaffe. Sen är det match för S här i stan. Hoppas på lite go dricka och go mat ikväll också med gott folk! :)
 
dagens jag, ni ser vilket härligt mönster det e på klänningen :)

En början

Publicerad 2012-08-16 16:47:16 i Allmänt

Först tar vi bort glasrutorna och skrapar undan det längst kanterna, vet inte om det e fog eller nåt annat (ingen expert på sånt) så nästa steg är att måla om det och beställa spegelglas som ska sättas i :)

Pyssel

Publicerad 2012-08-16 13:14:15 i Allmänt

Ett av de gamla fönstrena som vi ska fixa till. Tänkte ge er en före bild och sen visa när det är klart. I just detta ska vi sätta in speglar istället för glaset och ha den i vardagsrummet på den stora väggen. Kommer nog bli riktigt mysigt! Ska försöka lägga upp bilder under arbetet och se om man kan tipsa om hut man gör, har själv kollat runt på nätet men inte fått någon jätte bra information så då tar jag tag i att det finns ;)

Börjar jag bli vis?

Publicerad 2012-08-16 11:54:51 i Allmänt

H-vete va ont jag har! Tror min visdomstand börjar växa fram! Har väldigt ont och det e lite svullet just där så det känns som man tuggar på en mjuk gummibit längst bak. Har hört att det gör väldigt ont men eftersom det inte hänt innan trodde jag att jag va en av de lyckliga som inte fick några visdomständer! Men ack så fel .. Ingrid är det första lektionen, hade tagit fel på de nya kursnamnen så börja visst inte förrän imorgon :) vad som sker idag återstår att se!

Jo, så att..

Publicerad 2012-08-16 01:11:59 i Allmänt

Egentligen går mina ögon i kors och jag skulle sovit för en timma sen. Telefonen i handen och massa saker att snoka runt på så då rinner tiden iväg! Har haft en jätte go dag för övrigt! Vi va i loo hela dagen, fika och gotta oss i solen. Vattnet har tyvärr blivit kallare så mycket bad blev det ju inte! Väl hemma var vi sjukt trötta eftersom solen tar så på en. Lite mat och slapptid i soffan! Ligger här sängen och funderar lite medan Simon kollar film, så mycket jag vill ha ur mig, va jag tycker och tänker och är så trött på vissa saker och beteenden. Är ganska trött på saker och ting men det går förhoppningsvis över. Tröga människor som kanske tror nu att det gäller mig och Simon så e inte fallet, vi har det hur bra som helst :) om jag tänker efter så är vi så sjukt trygga med varandra att kärleken bara växer och växer. Härligt va? Nä nu måste här sovas. Ett kort inlägg blev långt.

Det sista av sommaren

Publicerad 2012-08-15 14:15:52 i Allmänt

Efter att ha vaknat lite försent och insett att det inte e någon ide att åka till havet över dan bestämde vi med Malin och Markus att åka till sjön för solning, fiskning och kanske bad. Kan ju inte klaga i alla fall. Skönt att ta vara på de sista soldagarna innan hösten kommer och man måste sitta i en skolbänk dagar som dessa :)

Inte så märkvärdigt

Publicerad 2012-08-14 11:21:21 i Allmänt

Jag har haft en dag frånvaro, kan bero på att igår va det bara en hemmadag då det inte hände någonting! Och för att sig satt och spela meningslösa spel på Facebook medan jag tvätta! Idag har det hänt lite saker än så länge i alla fall. Var på information på skolan nu på morgonen, min första lektion är på torsdag! Känns bra att komma igång igen! Om snart en timma ska jag iväg på kaffeträff med mina fina pinglor, Eva, Egzona och Fia. Sen bör det nig ett ej bort till Louise! Om du ser detta innan jag hör av mig Louise så vet du att du är inplacerad i min dag ;)

Fotboll

Publicerad 2012-08-12 18:46:41 i Allmänt

Ser när a-laget spelar match på hemmaplan, rätt tråkigt men man får ju vara ute i naturen :)

Hemmaplan

Publicerad 2012-08-12 15:47:31 i Allmänt

Sitter i Bilen och väntar på att Simon ska beställa mat på Max. Sen blir fet fort hem gör att se handbollsfinalen. Känns inte alls bra att vara hemma! Visst ska det bli kul att träffa alla mina goa tjejer men att lämna ett soligt Åsa var inte kul. Nu väntar massa tvätt och storhandling!

Smälter!

Publicerad 2012-08-12 12:36:36 i Allmänt

Sjuuukt varmt kan jag säga! Men klagar då inte! Idag är det hemfärd. Sjuk ångest och vill verkligen inte åka hem. Vill denna här ännu längre! Men ska också bli skönt att komma igång med träning, vardags livet så ska vi starta med lchf dieten när Simons semester är slut. Han ska även skriva in sig på gymmet och följa med mig ;) bra att peppa varandra.

Beachball

Publicerad 2012-08-12 12:33:11 i Allmänt

Ligger fortfarande på stranden och har det gott, solen värmer jätte mycket! Vann en match mot Simon i beach ball också ;) ikväll blir det minigolf med allihopa! Och givetvis grill!

Sommar och Sol

Publicerad 2012-08-11 12:32:48 i Allmänt

Här är vi nu! Vita sand

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/3585830/images/2012/pic_5026330be087c357da00002f.jpg" class="image">

Miniutflykter

Publicerad 2012-08-10 14:47:06 i Allmänt

Efter att Simon fick känns på mitt vardagliga arbete lite så drog vi bort till tjolöholms slott för att kika lite. När jag va liten va vi där ofta och var på varenda julmarknad! Såg att dom fortfarande höll på med det så i jul hoppas jag att vi kommer dit! Om ni kan tänka er en mysig gammal Astrid Lindgren film med julmarknad med rostade mandlar grillade äpplen doppade i choklad och fin musik så hoppas jag ni får in rätt känsla och bild i huvudet, det är magiskt kan jag lova. Men rundvisningen börja inte förrän 14 så vi tar det en annan dag i helgen då vi är mer förberedda :) hälsa på farmor istället och fick en jätte fin tavla. Min farmor är nämligen konstnär, operasångerska och skulpturist! Kulturell dam det där och gör alltid såå mycket fina saker! Imorgon blir det förhoppningsvis öarna istället med faster, pappa och Göran då det ska bli toppen väder :)

förberedelse i mitt huvud

Publicerad 2012-08-10 10:30:46 i Allmänt

Just nu så förbereder jag mig mer och mer på hösten, jag kollar in hörtkläder och accepterar att det snart är kallt och jävligt. Men drömmer mig även bort till svala lätta outfits utan en stor vinterjacka. Ni får ursäkta om vissa ord är fel eller det blir knasigt i en meningn om det inte passar in men ibland skriver jag inlägg i farten och mobilen slumpar fram ett annat ord som, ja inte ska vara där, så det kan bli lite knassigt ibland.
 
såhär skulle jag gärna knatat runt i sommar, men har tyvärr inte haft kroppen till det enligt mig själv. Måste tränas en del innan det ska gå. Men nu siktar jag på Egypten i Januari.
 

Ruskigt sugen på att komma igång med träningen nu! Vill svettas och pumpa ut mig totalt inne på gymmet. Så fort min vardag kommer igång med allt nästa vecka så ska jag vänja in vanorna! Vi ska även testa på LCHF. Tänkte köpa Katrins bok, hört att den är lite rolig och hård! SJUKT TAGGAD!!
 
Idag anländer svärmor med familj. De skulle bege sig under morgonen så får se när dom dyker upp. tar ju bara 45min-1h hemifrån. Egentligen skulle jag och Simon ut med pappa och faster sambo Göran till öarna idag och käkat lunch men himlen är grå och ska tydligen vara det resten av dagen, förutom vid sex/sju ikväll då den kan mä och komma fram! Läåt så mycigt när pappa ringde igår och sa att vi skulle käka lunch på ön, ligga och sola nåpgra timmar och bara va. Älskar att vara ute på öarna, det är det bästa som finns på sommaren! Eller en av de bästa sakerna man kan göra. Att vara på en ö en hel dag, sola och bada och bara njuta av naturen. Åh jag älskar det! Hoppas på en seglartur snart med pappsen också, va längesen jag segla nu. Nu får vi hålla tummarna för att solen kommer tidigare än till kvällen :)

Uppe med tuppen

Publicerad 2012-08-09 10:15:08 i Allmänt

Jag var uppe och hoppa redan halv nio idag, tror jag kan känna mig till det fantastiska vädret! Klarvaken sitter jag nu här med mitt morgonkaffe medan Simon ligger och snoozar jämte mig. Solen skiner ute  och himlen är alldeles klarblå, det känns fantastiskt! OM jag ska sola idag & bada i havet! Idag blir det bestämt stranden, en sånhär dag kaqn man inte missa och vid havet har jag bara legat och solat en gång i år, annars har det vart vid sjön hemma i Alingsås. Hur brukar ni sola, skydda er eller inte? Jag använder mig av tanning oil, men oftast är jag utan, luktar ju förövrigt fruktansvärt gott men mest effekt är ju saltvattnet från havet, gör även susen för håret om man vill ha det blekt. Oftast brukar jag inte behöva färga utväxten när jag är vid havet och vädret är kanon, då sköter det sig själv och saltvattnet gör så jag blir blond naturligt men denna sommaren har vi ju inte haft så många härliga soldagar.
 
Nu ska jag fixa ihop frukost så vi kommer iväg mot stranden snart, får försöka väcka liv i hjärtat här också! Hoppas ni får en fantastisk dag!

Sleep tight

Publicerad 2012-08-09 00:43:04 i Skönhet/Shopping

Haft en go dag trots grått väder, men imorgon (hör här när optimisten talar) ska det blir stor sooool här vid kusten! Halleluja! Håret blev grymt bra förresten & till helgen kommer familjen Axelsson på besök, Simons mamma, svärfar och lillasyster. De ska här med husvagnen vilket ska bli riktigt mysigt! Ska även kika närmare på hotell till resan i januari då vi åker till Egypten för att fira svärmor! Hittat ett jätte bra hotell redan som det nog lutar åt med all inclusive. Skönt att komma till värmen. Nu hälsar vi godnatt hör i vårt andra hem så ska ni få en riktigt go update från stranden imorgon ;)

Färg - uppfräschning

Publicerad 2012-08-08 16:08:05 i Skönhet/Shopping

Eftersom värmen inte ville komma idag heller så blev det förening av utväxt! Hoppas på att det blir bra eftersom dom inte hade den färgen jag brukar använda, varken i Åsa eller Frillesås. Fick bli en extra ljusblond från Loreal! Nu håller jag tummarna men det ser bra ut än så länge! Simon fick agera frisör då det inte är så lätt att göra på sig själv i bakhuvudet, han skötte sig alldeles utmärkt och verka tycka det va kul eftersom han lekte lite expert om att vi borde ta lite mer här och där! Sicken kille jag har!! ❤

Ny dag nya möjligheter

Publicerad 2012-08-08 16:03:41 i Allmänt

Ja solen skiner! Himlen ser dessvärre lite mörk ut men förhoppningsvis blåser det bort! Dagens planer är inga, förhoppningsvis sol och varmt så man får njuta lite :)

Sommarkänsla

Publicerad 2012-08-07 20:18:58 i Allmänt

Får alltid sommarkänslor av Allsång på Skansen plus att Måns kan man vila sina ögon på utan att klaga ;) snart ska vi slänga ihop lite wrap's med kyckling och kött! Kommer bli nomnomnom!!

Sagaform

Publicerad 2012-08-07 17:23:00 i Allmänt

Inne i Varberg var det rena stormen, men inte gjorde det något när man skulle gå i affärer. Hitta tyvärr ingenting på rean i klädväg men inne på Cervera hitta jag Sagaform glasen & kannan jag velat ha mycket länge. Så jag slog till, de sista de hade kvar så jag tog två extra glas som dom hade som visningsexemplar också för en billig peng.
 
 
Vi hamna sen på ett ställe som hette Black Pearl som hade sjukt god lunch, lax tog jag och Simon hamburgare givetvis, vad är det med er killar och korv samt hamburgare? Nu är vi hemma igen och ligger döda i soffan, ska slå påen film och vila lite innan kvällen.

Dålig humor?

Publicerad 2012-08-07 15:41:28 i Allmänt

Var bara tvungen att driva lite med folk nu när vädret är som det är, så jag la upp en bild på instagram samt Facebook på ett par fossingar i en härlig sandstrand & skröt om värmen och hur vi gott hade det! Lite uppståndelse blev det och lite likes, fick be om ursäkt med denna bild om att jag är en fet lögnare! Detta är sanningen! ;)

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/3585830/images/2012/pic_50211a149606ee1c41000030.jpg" class="image">

Man kan säga det på olika sätt

Publicerad 2012-08-07 11:59:27 i Allmänt

Som många andra sitter man likt förbannat med telefonen och bläddrar igenom tråkiga Facebook, läser alla meningslösa statist (ja jag uppdaterar själv då & då) men jag skulle aldrig påpeka att jag drack kaffe och sen meddela när jag var klar! Men denna gången hitta jag ett kul sätt att berätta att man e gravid på, humoristiskt va? Gav mig ett gott skratt i alla fall ;) Nu är frukosten i alla fall i magen och snart åker vi till Varberg och kikar lite mesans vädret är kasst!

Inte hela vägen

Publicerad 2012-08-07 01:15:34 i Allmänt

Klockan ticka på så vi kom aldrig till Varberg, Simon skulle in till Bua snabbt och kika, ett litet öde ställe med en hamn bortanför Frillesås, helt plötsligt var klicken nästan halv åtta så vi bestämde oss för att ta Varberg imorgon istället. Vi hamna på pizzan för en öl och lite mat vilket också var mysigt. Simon kika handbollen och sen blev det lite film. Måste sova nu innan mina ögon står i kors, hoppas också på att sommarväder kommer tillbaka, såg en rubrik om värmen till Västsverige ;) låter lovande!

Rastlösa

Publicerad 2012-08-06 18:16:49 i Allmänt

Vi blev för rastlösa för att bara va en hel dag så nu är vi på g mot Varberg, vad som händer där får vi se! Spontanitet folk! Det bästa som finns. Armeskjortan är på så jag är redo på vad som helst! ;)

Jordbävning & trötthet

Publicerad 2012-08-06 13:42:14 i Allmänt

Det är som att himlen har öppnat sig! I skåne och Halmstad hade det vart jordbävning imorse dessutom. Skit väder! Jag tröttar mig i soffan medan Simon spelar data, snart blir det film, känns som jag kommer somna vilken sekund som helst. Behövs väll lite vila efter alla intensiva dagar :)

Kvällens grill

Publicerad 2012-08-05 20:39:51 i Matrecept

Ikväll testar vi något nytt på grillen! Baguetter med basilika, vitlök, olivolja, mozzarella och tomat som ska grillas i olivoljat folie till det majskolvar och korv med olika smaker! Väntar med spänning!

Sport

Publicerad 2012-08-05 19:16:08 i Allmänt

Glömde ju lägga till bilderna, nu får jag vakna!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/3585830/images/2012/pic_501ea90bddf2b362fb000001.jpg" class="image">

Tennis 2

Publicerad 2012-08-05 19:09:06 i Allmänt

Blev ännu en förmiddag med tennis! Riktigt kul även om jag suger en aning haha. Alltid roligare när träningen är kul än att stå och mata på ett gym :) spöregn och åska när vi spela men sen sprack det upp så nu har vi tråkande kvällssol! Kan ju inte ha det bättre! Kära David åkte hem vid fyra tiden vilket känns riktigt tomt men jag tror nog han kommer tillbaka hit i dagarna ;)

Whaaaat?!

Publicerad 2012-08-04 23:52:00 i Allmänt

Lördagkväll och vi ligger redan till sängs. Trötta som sagt och sängen kunde inte vart goare! Riktigt trött men inte vanligt att man redan ligger i sängen vid denna tiden en lördag. Imorgon lovas det sol och värme! Tänker bara stranden-sola-bada-bränna! En just nu bild bjuds det på med! Lite ny färg och en aning trött!

Gossemys

Publicerad 2012-08-04 22:44:35 i Allmänt

Ni får ursäkta mig för inlägget innan men appen verkar göra så med bilderna (länkar) när det blir fel publicering så man måste trycka på publicera igen, irriterande och fult. I alla fall så har det vart en lugn dag. Vi alla var trötta efter gårdagen så efter lunch blev det bara slappt i solen! Blev riktigt varmt och gott till slut, sommarväder så vi låg typ och sov i solen och lyssna på go musik ända till fem tiden. Självklart blev det grillning på en sån fin kväll och mätta + trötta som vi fortfarande é ligger vi nu i soffan och tittar os, eller killarna gör det. Jag ligger och underhåller er ju ;) en go em/kväll med mina gossar som gamla goa tider ❤

God afton

Publicerad 2012-08-04 14:19:41 i Allmänt

Var riktigt mysigt och jätte kul med besök ifrån hemstaden! Vi grillade, tjöta om allt mellan himmel och jord och spela Björn Rosenström som vi även hade allsång till! Westlife fick även vara med på ett hörn! Go dricka, go mat och gott sällskap är allt som behövs för en lyckad kväll. Öl, fiskshots, likör43 m mjölk slank ner och stämningen var på topp! Tack mina fina för en fantastisk kväll här på kusten ❤

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/3585830/images/2012/pic_501d0977e087c36cc1000146.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/3585830/images/2012/pic_501d0977e087c36cc1000146.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/3585830/images/2012/pic_501d0977e087c36cc1000146.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/3585830/images/2012/pic_501d0977e087c36cc1000146.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/3585830/images/2012/pic_501d0978ddf2b36f15000101.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/3585830/images/2012/pic_501d0978ddf2b36f15000101.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/3585830/images/2012/pic_501d0978ddf2b36f15000101.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/3585830/images/2012/pic_501d0978ddf2b36f15000101.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/3585830/images/2012/pic_501d0978ddf2b35bb5000175.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/3585830/images/2012/pic_501d0978ddf2b35bb5000175.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/3585830/images/2012/pic_501d0978ddf2b35bb5000175.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/3585830/images/2012/pic_501d0978ddf2b35bb5000175.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/3585830/images/2012/pic_501d099dddf2b313b5000049.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/3585830/images/2012/pic_501d099dddf2b313b5000049.jpg" class="image">

Tennis

Publicerad 2012-08-04 13:31:16 i Allmänt

Efter ullabulla blev det premiär med tennis för mig, de har några banor här i åsa så man har lite att välja på' va riktigt kul att spela och kommer definitivt göra det fler gånger! I ullared fick jag tag på två toppar, ska visa! Blev en snabbvisit bara på en timma, alldeles lagom!

Ullabulla

Publicerad 2012-08-03 09:42:16 i Allmänt

Nä men vad sägs som en snabbis till Ullared? Skönt när det e så nära Åsa, då kan man åka dit utan att planera det flera dagar innan! Simon ska ha ett nytt tennisrack så jag kan ta hans gamla och testa lite sen hoppas jag på att få med mig någon topp eller två! Och ikväll kommer våra fina vänner! :)

Kvällsdopp

Publicerad 2012-08-02 22:31:38 i Allmänt

Va nyss nere och tog oss ett kvällsdopp, det va kallt först, som vanligt men efter man hade fått doppat sig var det riktigt skönt! Luften över ytan var riktigt varm! Nu kollar vi lite os innan vi sätter på en film och imorgon får vi besök av David, Sofia och Jerry över helgen! Kommer bli jätte mysigt ❤

Håll igång & vila, hand i hand?

Publicerad 2012-08-02 17:58:44 i Allmänt

Idag har det vart varmt trots molnig himmel, över 20grader men solen får gärna kika fram också. Efter frukost blev det en lång pw bland alla fina hus ner mot en grannhamn jämte vita sand hör i Åsa, sen blev det en tillbaka väg bland klipporna. Tror vi va ute och vandra i över en och en halv timma, efter det har vi bara vilat och haft det gott. Spelat lite beach tennis och ska snart tända grillen!

Fot mot vvagn

Publicerad 2012-08-02 09:32:56 i Allmänt

God morgon på er! Nu e det upp för mig och sätta på kaffe och kolla på lite böcker till skolan sen kan jag koppla av :) har sovit lite halvt bra inatt. Drömde att vi åkte hem idag(torsdag) vilket kändes tungt, som tur va så va det bara en dröm ;) huvudet känns ändå lite tungt idag men det ska det bli ändring på!

Avkoppling och kort

Publicerad 2012-08-01 20:04:33 i Allmänt

Vi ska snart tända grillen och spelar även kort, skit gubbe! Det enda jag kan men kul är det ändå! Visst jag kan väll finns i sjön med vem kan inte det liksom? Kanske nåt mer men hur kul är det att lära sig nya kortspel? Måste ju tänka massa då! Kopplar av med ett glas vitt också! Kan ju inte klaga! ❤

Havet & noll sol

Publicerad 2012-08-01 19:59:59 i Allmänt

Promenad ner till stranden för att känna på vattnet! Hitta världens håla i berget också, coolt!! Bjuder på lite mage också! Magdansös?!

I vårt andra hem

Publicerad 2012-08-01 18:27:45 i Allmänt

Hade skrivit ett jätte långt inlägg innan då internetanslutningen valde att lägga av, det är väll just typiskt när man väl skriver ifrån datan. Så nu orkar jag inte direkt göra om allt. Vi är framme i alla fall och har vart här sen halv tre tiden, har grejat lite och allt är jätt ebra, Känns så underbart att vara här igen, är så rofylld och allt blir lite magiskt och speciellt när man är i Åsa. Käka simpelt idag, mackaroner och korv. Hemma skulle det vart astråkigt att laga medans här va det en jätte mysig måltid, som simon sa, det var mysigare att äta här. Så Åsa trollar med allt! Här ska vi vara på obestämd tid, solen är bara ett plus :)
 
Träningskläderna är även nerpackade så om vädret tillåter blir det en tur längst klipporna imorgonbitti! Bjuder på en bild på simon nere i Kuggaviken här i Åsa från 09, i eftermiddagssolen.
 

Mot kusten!

Publicerad 2012-08-01 13:48:30 i Allmänt

Nu beger vi oss till älskade Åsa igen och våran mysiga villavagn igen på obestämd tid! Packat som bara den! Ja ni ser :)

Om

Min profilbild

Lisa Andersson

Studerande tjej på 22vårar. Bor i Alingsås tillsammans med sambon och extraknäcker som vårdbiträde & förskollärare. Här får ni följa min vardag som oftast innehåller fika på stan, festande, vardagsbabbel, träning, min senaste hobby och shopping!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela