lisajosefinas

Tavlan klar

Publicerad 2012-10-31 21:16:08 i Sy & pyssel

Nu är tavlan färdig och klar. Lånat lite bilder som visar hur man gör. Simon gjorde ramen på jobbet så för mig var det bara att sätta fast tyget. Man får klippa in lite vid kanterna och krångla lite men man klurar ut det.

Förändringar

Publicerad 2012-10-31 07:08:51 i Allmänt

Ny bloggdesign ännu en gång, jag kan inte bestämma mig. Jag har alltid tröttnat lätt på saker och ting, samma med kläder. Fattar ni hur dyrt det blir! Ni känner nog igen er! Men nu är designen uppe och jag hoppas den ska stanna ett tag och att ni gillar den! Nu frukost och sen träning!
 

uppe med tuppen & hur energifull som helst!

Publicerad 2012-10-31 06:48:00 i Allmänt

Redan vid sex var jag uppe, vaken och pigg, kaffet är redan uppdrucket och det känns som jag har sjukt mycket energi idag. Funderar på att dra till gymmet snart vilket var väldigt längesen, tror det va två månader sen sist. Har även lust att baka lussekatter med saffran såklart och sy de där tygkorgarna. Även storstädning här hemma behövs och tvätt behövs tvättas. Känns som jag har lite att göra och nu glömde jag också säga att jag måste fixa ett nytt pass också till egyptenresan i januari. Hur ska jag hinna allt detta? Jag är i alla fall uppe i tid :)

Grattis hjärtat

Publicerad 2012-10-30 09:56:06 i Allmänt

 
STORT grattis till min snutta idag på hennes födelsedag! hurra hurra hurra! Hoppas du får en kanon dag idag! Sk anu hoppa in i duschen för att sen träffa Fia på stan och förhoppningsvis se en glimt av födelsedagsbarnet! Sk aköpa present och sen till tygaffären och få köpt till draperiet som ska vara under kontorsskivan, så det blir gjort :)

Sy eget förkläde

Publicerad 2012-10-29 12:50:00 i Allmänt

Nu är det klart! Funderar på att sy på en rosett också men det får vänta, vill börja med mina korgar nu :) här är måtten jag använde. Själv skippa jag volangerna och satte bara på en ficka. Bandet trädde jag igenom sidorna hela vägen så nacken är justerbar!

Regn = sy

Publicerad 2012-10-29 11:45:00 i Allmänt

Sitter och fixar den sista delen till mitt förkläde jag gjorde igår, detta är bandet som ska fixas så det sitter där det ska sitta :) tänkte gått och köpt tyg idag men det öser verkligen ner och blåser pilvind så är inte jätte sugen på att sätta mina fötter utanför dörren. Ska även fixa en tavla idag med tyg till vardagsrummet, sen tänkte jag göra en tygkorg som jag fick inspiration till igår! Jätte kul att sy, tror jag hittat min hobby :)

Spel & dryck

Publicerad 2012-10-27 23:14:28 i Allmänt

Sitter hos Louise och Musse och har ätit lite plock och spelat "ska vi slå vad" jätte kul spel! Markus och Malin är med också. Go kväll med gott folk! ❤

Sy lördag

Publicerad 2012-10-27 16:51:00 i Inredning

Var och köpte tyg till ett skynke som ska hängas upp under kontorsskivan så man kan gömma allt bröte, tyvärr var det för mönstrat för att hängas upp så så det fick bli en kudde istället! Jätte nöjd! Så nu ska jag sy två till och fixa en tavla också :)

Ledighet

Publicerad 2012-10-27 00:08:06 i Allmänt

Tiden går fort och jag har helt glömt bort att uppdatera. Ledig en hel räcka framöver, känns både tråkigt och skönt men hoppas på jobb. Har vart några dagar på stan och kikat i den nya h&m butiken här i Alingsås, äntligen har den kommit men blev också lite besviken. Utbudet blir förhoppningsvis bättre! Ikväll efter en vända på stan blev det några öl med David som jag inte träffat på evigheter, riktigt kul! Efter det drog vi till mig då Simon också kom hem och vi käka skaldjur och kolla x-factor. Nu ligger jag trött i soffan och laddar inför en ny dag på stan :)

Betongarbetare

Publicerad 2012-10-23 23:32:57 i Inredning

Titta så fina ljuslyktorna blev som jag gjorde hos Louise för ett par veckor sedan. Jätte mysigt med betong inredning i hemmet, då fort Louise är igång med hemsidan måste ni klicka in och kika och köpa massa, finns massa fint hon har gjort! Mina gjorde jag av avokadoformar, ni vet plastförpackningen de ligger i. Hon är extremt duktig och det kommer nog gå galant med affärerna :) har haft en jätte mysig dag!

Köket klart

Publicerad 2012-10-23 18:51:56 i Inredning

Nu är bänkskivan i köket nästan klar, bara ett lager till med skydd ska på så är det färdigt. Blev riktigt nöjd, tur att man har en händig man ;)

Pepparkakor & betong

Publicerad 2012-10-23 18:48:50 i Allmänt

Ligger i Louises soffa efter att ha bakat pepparkakor och pysslat med betong och ljuslyktor. Jätte mysig dag och mycket har vi hunnit med! Nu att vi slut på idéer så vi får se vad som händer :)

Andas ut

Publicerad 2012-10-23 11:46:18 i Allmänt

Denna tisdagen är verkligen med mig! Inte alls så trött och sliten som jag i vanligtvis är på tisdagar. Filmrecensionen är avklarad och även redovisningen. Så nu har jag ingenting jobbigt framöver på ett tag, så skönt! Idag ska jag ut och hälsa på Louise vilket var evigheter sen. Vi har ju setts men inte umgåtts en hel dag! Ska bli jätte kul och härligt att bara va och snacka skit :) idag kör jag på lockar, lite milda och fina.

Ny vecka, nya dagar, nya timmar

Publicerad 2012-10-22 07:22:12 i Allmänt

Är upe med tuppen idag trots att jag är ledig. Färdig duschad, iordning för dagen påklädd och sminkad. Kaffet är uppdrucket och frukosten är uppäten. Idag gick jag upp för att vara redo ifall de ringer ifrån någon förskola i kommunen och behöver vikarie. Än så länge har det inte ringt någon  och jag aknske blir helt ledig idag ändå. Hoppades på att få jobba faktiskt men sen vet jag inte om mina papper och det har gått igenom helt heller eftersom det var i onsdags jag lämna in dem, de kanske tar ett tag innan de fixar det. Läser även tisdagar, torsdagar och fredagara så då kan de inte ringa (om man säger nej för ofta eller inte svarar hamnar man längre ner på listan) så därför har jag lagt in dom tiderna jag inte kan så jag slipper säga nej.
 
Nu blir det väll lite plugg och repetion inför redovisningen jag har imorgon sen blir det fika på stan med fina flickor!
 
 

Underbart gott

Publicerad 2012-10-21 20:27:48 i Allmänt

Vilken härlig söndag! En dag då vi sov hur länge vi ville, inga måsten, legat i soffan och kollat på sons of anarchy, fixat köksbordet efter tre års uppskjutning, slipat och behandlat. Simon börja också med köksbänken som inte alls är rolig just nu, blir nog fint när det e klart :)

Plockmiddag & spel

Publicerad 2012-10-21 00:49:00 i Allmänt

Har haft en sån go kväll med goa människor. Efter svärmor fixade vi oss för att åka till Markus och Malin på lite plockmat och spel. Malin hade gjort så fint och tre olika tunnbrödsrullar, en med Skagen, en med västkust och en med kröftröra. Vi blev även bjudna på honungsmelon och parmaskinka! Kanon gott och roligt hade vi också! Sen spela vi "så kan det låta" vilket var kul också, jag och Simon vann ju så kunde ju inte vart bättre ;) senare fixa vi morötter och gurka med dipp och satt bara och prata och skrapa julkalenders bingo lotter. Hoppas ni alla haft en lika bra kväll. Love ❤

Army

Publicerad 2012-10-20 13:10:10 i Allmänt

Bubblerooms utbud av army style, snyggt!


Sitter hos svärmor medan S jobbar hos hans lotsas farfar, byter panel på huset. Jaghar gjort klar min redovisning inför tisdagen. Tur va ju att svärmor hade det programet vilket inte jag har på datan, eller man fick en starttid med programmet men sen måste man ju betala. Så nu slapp jag det.

Plockmat på menyn

Publicerad 2012-10-19 21:30:12 i Matrecept

Idag kände vi bara för att sitta och plocka, låta det stå och äta när man känner för det och äta länge. Hur det nu går vet jag inte, är proppmätt och finns massa kvar! Det som finns är mozzarellasticks, min "förrätt" (se inlägget innan) , vitlöksbröd, mini kycklingvingar, kycklingspett, sallad, gurkstavar, körsbärstomater, vattenmelon, chillidipp och potatissallad. Kanongott men väldigt mycket! Går snabbt att göra, köp färdigt och släng in i ugnen bara! Love ❤

Enkel och snabb förrätt

Publicerad 2012-10-19 19:32:34 i Matrecept

Denna förrätt är så enkel och så god om man älskar vitlök då ;) jag åt den första gången i Italien när det bjöds på 12rätters vilket var en utmaning. Man fick smakat på alla men ingen chans i världen att man skulle orkar allt om man åt upp hela rätten. Nog om det. Här blandar du bara ihop (för 2pers) en hackad tomat, en pressad vitlök, lite basilika och olivolja. Till det serverar du rostat bröd! Om man vill ha ytterligare vitlökssmak kan man ha en delad vitlök vid sidan av som man sen kan gnugga på brödet, en rolig grej!

What to do

Publicerad 2012-10-19 11:51:53 i Allmänt

Fredag! Inga skoluppgifter liggandes, klockan är bara tolv och jag är helt fri! Alla har inte slutat än och lägenheten är i tipp topp och jag här redan njutit av lite lugn och ro med att kolla i klädkataloger som dimpat ner i den lilla lådan under veckan, så vad ska man göra nu? Skönt med helg men vill göra nåt kreativt. Kanske drar fram symaskinen, tips?

Nya foton

Publicerad 2012-10-18 23:25:46 i Inredning

Ville ändra om lite från bilderna när vi var små till några "nya" genom våra år tillsammans. Nöjd tjej :) ❤

Myskväll

Publicerad 2012-10-18 23:20:11 i Allmänt

Blev kvällsfka hemma hos Eva förut. Jg öva på min redovisning lite och sen intervjua jag henne inför sin intervju imorgon :) riktigt mysig kväll med massa tjat!

Effektivitet

Publicerad 2012-10-18 16:12:50 i Allmänt

Är äntligen klar med mitt arbete som ska vara inne och redovisas imorgon. Känns som denna terminen flyter på väldigt bra, kanske för att jag läser hälften nu mot vad jag gjorde förra terminen så jag har mer tid på varje grej, trots stressen ibland inför allt. Men jag är stolt över mig själv för mina bra betyg och hur jag presterar och uppmanar alla att läsa igen om man känner att man fastnat i livet och bara går och drömmer. Gör nåt av tiden! Det är värt det! Idag kör jag på fläta, har alltid det utsläppt annars eller i en knut/toffs så idagfick det bannemej hända nåt! Nu ska jag öva lite på redovisningen sen blir det förhoppningsvis en mys fika med min Eva ikväll!

Härlig sovmorgon

Publicerad 2012-10-17 10:57:00 i Allmänt


Var så skönt att få sova ut efter två tidiga mornar. Har bliit lite bortskämd med det nu när jag endast har två tidiga mornar i veckan med lekrion (tisdagar och fredagar) så får vänja mig vid att gå upp tidigt nu istället så man är redo för jobb. Hade också världens äckligaste mardröm inatt, vakna av panikoch väckte simon för att "gömma" mig typ haha. Drömde att min vän hade blivit begravd levande och sen ett tag senare så ringer hon eller nåt ifrån graven så att vi ska gräva upp henne. Får en dålig känsla i magen när jag tänker på att hon har legat där nere levande och behöva leva med att det har hänt en. Sen från en helt annan grej till en annan, jag skulle gå upp för en trappa i ett lägenhetshus och var nästan framme vid dörren, det fortsätter en till trappa upp men dit ska inte jag. Innan jag slutar att gå uppåt är det som att andar eller demoner suger tag i mig och svävar och drar i mig upp för den sista trappan. Jag kan inte få fram nåt ljus och försöker skrika på Simon i panik att han ska hjälpa mig men jag är helt hjälplös, Där vakna jag upp och är lite stiddig i drömmen fortfarande, med panik väcker jag simon och halvgråter och vill gömma mig hos honom tills jag blir lugn och kan sova igen.

Fy, vad hemsk det ska vara med hemska drömmar, har ni haft någon sån dröm då man verkligen försöker kämpa för era liv? och  tränka på något annat och somna om men att det inte går utan man blir lika rädd varje gång man tänker på en liten detalj från drömmen som man inte vill veta av. .

Nä nu blir det kaffe och sen plugg!

Cupcakes

Publicerad 2012-10-17 10:52:50 i Allmänt

Efter att ha skrivit engelska prov på morgonen och träffat Fia gick jag hem för en dusch och städ här hemma, som vanligt tisdagar är inte min dag. På kvällen sen kom lina pinglor Lisa, Sofia och Eva och baka cupcakes och pynta. Alla hade valt ut varsin frosting/glasyr och pynt så hade vu gjort en enkel muffins med citron, en choklad med bitar i och en hallonmuffins :) var supermysigt att sitta och pyssla och vara kreativa tillsammans!

Måndag 15/10/2012

Publicerad 2012-10-15 15:01:29 i Allmänt

Det var jätte kul på jobbet! Så jäkla säker på att jag vill till läsa detta och jobba med detta, är ännu mer motiverad nu. Imorgon lämnar jag in alla papper så de kan ringa in mig när de behöver personal lite här och var i kommunen. Hoppas verkligen på mer i sollebrunn. Alla barnen var jätte söta! Nu har jag även vart och klippt mig och ska snart få lite mat hos mamma, ska bli gott att bli lite ompysslad! Hoppas ni alla mår lika bra som jag :)

Lycklig

Publicerad 2012-10-14 20:22:03 i Allmänt

Vi har haft en jätte bra kväll! Allt detta för att fira mitt stora A men även för att ha en fin stund tillsammans. Maten var god, vi åt på Texas Longhorn, tyvärr va det lite väl litet där inne så vi hamna vid ett bord som inte ens va 10cm ifrån de som var jämte oss så kändes som man satt i sällskap med ett gäng främlingar, de borde skaffa större lokal! Efter en go måltid mötte vi upp Eva & Anders som också hade bokat bio, samma film så det var kul att träffa på dom på en spontan "dubbel date" ;) nu är vi på g hem då det blir på med myskläderna och fortsätta denna goa kväll, imorgon är det ju nytt jobb och nya intryck för mig, ska bli jätte kul! :)

Njuter

Publicerad 2012-10-14 12:23:08 i Allmänt

Av att det är söndag och en lugn och skön dag, har redan hunnit tvätta och fixa lite här hemma och snart blir det sen frukost.Vid tre blir det göteborg tillsammans med mitt hjärta, det blir resturangebesök och bio. Snabba Cash 2 ska ses och det ska bli riktigt mysigt! Var längesen vi var ute och åt bara jag och han, härliga söndag!
 
 

Lugn lördag

Publicerad 2012-10-13 21:28:40 i Allmänt

Efter att ha gjort klart ett arbete under dagen i form av recension så blev det en snabb fika med mina fina tjejer, Egzona & Eva ❤ nu under kvällen har jag och min s tagit oss en go promenad i regnet, tittat på lite ljus (Light in Alingsås under oktober/november) pratat massa och handlat lite smått för att nu lägga oss i soffan och gotta oss. Imorgon kommer det även bli en fantastik dag, berättar då :)

Tiden

Publicerad 2012-10-12 17:27:19 i Allmänt

Det går så otroligt fort! Hinner knappt blinka så har veckan sprungit iväg! Visst är det skönt med helg men ändå, hemskt att det snart är jul. Idag ska vi bara ta det lugnt och äta någon god middag, hela helgen ska egentligen bara vara lugn, ska plugga och förhoppningsvis blir det en hemmakväll imorgon också så man får ta igen sig lite.

Idag gillar jag bokstaven A

Publicerad 2012-10-11 17:47:04 i Allmänt

Varför just den klingar så fint i örat idag är inte för att den finns i mitt namn eller nåt i den stilen, utan den prydde mitt prov så fint, nu bedöms man inte från G-MVG utan F-A och ja, jag sslog till med ett A på mitt organisation och ledarskapsprov. Sjukt svårt men sjukt roligt och nu blir jag extra peppad när det går så bra. Är helt upp i varv och har ett lyckorus i hela kroppen! Visst är det kul när man kämpar och får en fin belöning? Tvivla aldrig på dig själv.
 
För att gå ifrån ett positivt ämne till ett negativt, kylan! Vart kom den ifrån, när vi var och såg på match igår var jag nära på att frysa tårna av mig, näsan också dessutom, jag kände knappt fossingarna trors bra vinterskor. Från ingenstans kom kylan och på dan är det sol så man vet knappt hur man ska klä sig, visst jag ska inte klaga på solen när man är bitter över regnet men det är svårt att det är upp och ner varje gång man går ut.
 
Ikväll blir det tjejmiddag hemma hos fina Linda som slog till med vardagsslyx, så snart ska jag bege mig bort för att umgås i fint sällskap! Hoppas ni har en lika bra torsdag som jag!

Soliga onsdag

Publicerad 2012-10-10 11:05:35 i Matrecept

Äntligen en dag med solsken! Det ska utnyttjas med en härlig pw med Eva om ett tag. Laddar upp med den grymmaste frukosten, fil & banan med min favoritblandning av kokosflingor, mandelflarn och pumpakärnor, drömmen! Sen blir det plugg för hela slanten!

Vardagsgodis

Publicerad 2012-10-09 21:51:01 i Allmänt

Sugen på något sött! Skippa godiset och sötsakerna och skär upp några äpplebitar eller en annan söt frukt. Vindruvor är också sött och ett nyttigare alternativ på vardagen :)

På fötter

Publicerad 2012-10-09 15:01:29 i Allmänt

Jag är fortfarande krasslig men tig ändå tag i dagen och har avklarat lektion och fika med Eva! Fick ett efterlängtat samtal idag också om att vikariera på förskolan i sollebrunn! Ska bli så kul och kan knappt vänta tills nästa vecka! Detta är ju ändå det jag ska utbilda mig till, förskollärare, så känns spännande att sätta sig in i det lite mer på riktigt och få lite verklighetsuppfattning. Bjuder på dagens också, hel svart- kanske tråkigt men funkar alltid!

Sjuk & rastlös

Publicerad 2012-10-08 16:08:56 i Allmänt

De två sakerna brukar gå hand i hand. Min förkylning börjar gå över, det är bara hostan som har retats sig fast. Så jag har ingentning att dela med mig av tyvärr när det é såhär. Jag har bara tagit det lungt, försökt plugga lite, plockat lite här hemma och bakat. Snart kommer min S hem så förhoppningsvis orkar jag med en promenad för att få lite frisk luft och ljus.

Bärkaka

Publicerad 2012-10-08 16:05:00 i Bakrecept

 

GOD BÄRKAKA
 
200 g smör
6 dl socker
4 ägg
6 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
250 - 400 g valfria, färska eller frysta bär:
hallon, blåbär, rödavinbär, körsbär, lingon
50 - 100 g mandelspån
 
Smält smöret i en gryta och låt svalna lite.
Rör ner socker, ägg, vaniljsocker och mjöl.
Rör ihop till en jämn smet.
Häll ut den i långpanna klädd med bakplåtspapper.
Fördela bären över kakan och strö över mandelspån.
Grädda i 175 grader i ca 30 minuter.
Låt svalna och skär i rutor

Mysig söndag

Publicerad 2012-10-08 12:31:25 i Allmänt

Mys hela dagen, förutom när s åkte i äg för att spela lite match men det är den sista för säsongen så äntligen utropar jag! Inget mer flängande till de där eviga matcherna! Gjorde inte en enda ansträngande rörelse igår, inte jätte bakis men sjukt trött och sjuk, hosta och snuva så jag tycker nästan synd om mig själv! Men det var en go kväll igår!

Överraskning

Publicerad 2012-10-08 12:27:18 i Allmänt

För Louise lite i efterskott. Hon fyllde i januari och Malin hade lovat en middag för att fira som i te blivit av så då styrde hon upp en överraskning med ett häng tjejer i lördags. Vi käka gott och sen gick ut vilket lika gärna Kunde kvittat, det var visst ingen utekväll för alingsåsarna.

Full koncentration

Publicerad 2012-10-04 20:37:03 i Allmänt

Har bara pluggat hela veckan, inget annat har funnits i min värld förutom jag & min bok! Provet gick bra men jag vågar inte dra någon slutsats, sjukt trött efter allt pluggande och all koncentration denna veckan! Ikväll var det kvällsmys på ett café här i stan med min Eva! Tills det börja spöregna så nu sitter jag frusen i min soffa och ser kockarnas kamp.

Plugg

Publicerad 2012-10-02 16:31:08 i Allmänt

Igår skedde ingenting! Skulle pluggat men fick inget gjort så idag har jag hängt hos Eva. Jag pluggar och hon söker massa jobb, känns som jag fått lite mer grepp om provet på torsdag. Lite panik bara över att jag inte ska komma ihåg allt, det värsta jag vet e när man sitter som ett frågetecken på ett prov. Självklart håller tisdagsrutinerna i sig, försov mig som vanligt idag och denna gången hann jag inte till skolan så då får jag kompensera upp detta med att hårdplugga hela dagen!

Om

Min profilbild

Lisa Andersson

Studerande tjej på 22vårar. Bor i Alingsås tillsammans med sambon och extraknäcker som vårdbiträde & förskollärare. Här får ni följa min vardag som oftast innehåller fika på stan, festande, vardagsbabbel, träning, min senaste hobby och shopping!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela